Valitse sivu

Näin lisäät vaikuttavia 360 panorama kuvia WordPress sivuillesi

360 panoraama kuvat ovat ovallinen tapa esitellä esimerkiksi tiloja. Se tarkoittaa, että katsoja voi käännellä näkymää vapaasti 360-astetta. Kuvat edellyttävät, että materiaali on kuvattu tarkoitukseen sopivalla, 360 astetta kuvaavalla kameralla.
360 panorama kuville on ladattavissa useita eri lisäosia WordPress sivustoille. Lisäosat ovat eri toimintoihin rakennettuja työkaluja, joita voi ladata sivuille WordPress sivuhallintaan kirjautuneena (edellyttää admin käyttöoikeuden sivuille).

Eri valmistajien lisäosat sisältävät eri ominaisuuksia ja usein maksullisista lisäosista löytyy maksuton versio jonka voi ottaa käyttöönsä. Maksun taakse jää enemmän ominaisuuksia, jotka liittyvät usein ulkoasun muotoiluun.

WordPress sivuhallintaan kirjautuneena vasemman laidan valikosta löytyy kohta ”Lisäosat” englanniksi ”Blugins”. Sieltä löytyy sivuillesi lisätyt lisäosat, sekä yläreunassa otsikon vieressä kohta ”Lisää uusi”. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu paikka, josta lisäosia voi hakea. Kirjoita hakukenttään (englanniksi) toimintoa jota olet hakemassa, esim. 360 images.

Lisäosan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota näihin seikkoihin: lisäosa on yhteensopiva sivuston teeman kanssa, lisäosalla on paljon käyttäjiä (active installations), hyvät arvostelut (tähdet) ja sen päivitykset on tehty suhteellisen pienellä aikavälillä. Kaikki nämä on esillä lisäosaa valittaessa ja suosittu / paljon ladattu lisäosa on todennäköisesti täysin turvallinen ja luotettava käyttää. Suosituimmat lisäosat nousevat valikoimassa ensimmäisiksi.

Esimerkiksi lisäosa WP VR toimii hyvin sivuilla ja VR-lasien kanssa. Näit voit luoda uusia ulottuvuuksia ja vaikuttavuutta sivustollesi!

Jokaisessa lisäosassa on omanlainen asennus ja tekniikka, mutta hyvät lisäosat opastavat ja neuvovat käyttöönotossa oikein selkeästi ja YouTubessa on video-ohjeita asennuksiin. Ohessa esimerkiksi hyvä ohje virtuaali kierroksen luomiseksi WP VR YouTube videolla.

Ladatessa mitä tahansa kuvia WordPress sivujen mediakirjastoon on syytä huomioida, että kuvat ovat mahdollisimman kevyitä laadun säilyessä hyvänä, jotta ne eivät hidasta sivua. Kannattaa nimetä kuvatiedostot Google hakuja ajatellen, ei jättää esim. kameran automaattista tiedostonimeä.